ترشی یکی از مخلفات خوشمزه و دلخواه برای انواع غذا‌های ما ایرانیان است، که انواع مختلفی دارد و قومیت‌های مختلف بنا به ذائقه و موادی که در دسترسشان بوده و اصولا برای نگهداری از مواد غذایی و استفاده از آن‌ها در غیر فصل رویش اقدام به تهیه‌ی ترشی می‌کرده اند. البته همه‌ی اقوام و ملیت‌های مختلف در سراسر جهان ترشی‌های مخصوص خودشان را دارند. در این مطلب طرز تهیه ترشی مخلوط زیتون را به شما آموزش میدهیم.

مواد لازم:

زیتون شور و بی‌هسته، اسلایس شده نیم کیلو
هویج حدود هشتصد گرم
سیر یک بوته بزرگ
آب یک و نیم لیوان
سرکه دو لیوان
سیاه دانه کمی (در صورت تمایل)
نمک به مقدار لازم
پودر فلفل سیاه به مقدار دلخواه
فلفل قرمز به مقدار دلخواه
رب گوجه فرنگی سه قاشق غذاخوری

طرز تهیه:

اول هویج و سیر را در خرد کن بریزید و درشت خرد کنید.

سپس همه مواد را در قابلمه ریخته و روی حرارت بگذارید وقتی جوشید بگذارید با درب بسته پنج دقیقه بجوشد. سپس زیرش را خاموش کنید.

سیاه دانه را اضافه کنید و سریع تا داغ است شیشه‌ها را پر کنید و دربش را محکم ببندید و برعکس کنید تا همینطوری بماند و خنک شود.

تاینطوری هواگیری (کنسروی) می‌شود و در دمای محیط تا مدتی سالم می‌ماند و دیگر نیازی نیست در یخچال نگهداری شود. البته در این روش باید حتماً درب شیشه‌ها فلزی باشد و حسابی محکم باشد.

نکته:

این روش را برای انواع مربا و شربت‌ها هم می‌توانید استفاده کنید، چون به ماندگاری بیشتر در دمای محیط خیلی کمک می‌کند.
ترشی بعد از دو هفته آماده ست، ولی بهتر است یک ماه بماند تا کاملاً جا بیفتد، بعد از این‌که درش را باز کردید در یخچال نگهداری کنید.
رب گوجه فرنگی را باید در یک قاشق روغن مایع تفت بدهید تا بوی خامی‌اش گرفته شود.
این ترشی بهتراست کمی تند باشد، ولی با این حال مقدار فلفلش دست خودتان است.

منبع: روزنامه ایران

دسته‌ها: اخبار روز